[vc_row][vc_column][vc_column_text]
زیاد پیش میاید که تشخیص دندان پزشک مبنی بر نیاز به جراحی دندان، موجب هراس و یا اضطراب مراجعه کنندگان شود. اما باید به این نکته توجه داشته باشید هدف از جراحی دندان، اصلاح وضعیت و شرایط دندان ها و یا در صورت لزوم خارج کردن دندان ها میباشد. و لزوما همراه با درد و عوارض نیست
علل جراحی دندان:
-
آسیب یا جراحت دندان
-
بیماری بیماری لثه
-
دندان شیری که به موقع نیفتاد باشد
-
دندان های نهفته یا نیمه نهفته
-
پوسیدگی و عفونت شدید دندان
-
شلوغی دندانها و درمان ارتودنسی
به منظور جلوگیری از از دست دادن دندان، لقی و یا افتادن دندان ، جراحی ریشه دندان توسط متخصص انجام گرفته و قسمت پوسیده دندان برداشته میشود و یا با برداشتن انتهای ریشه دندان به منظور حفظ ریشه و تاج دندان جراحی دندان انجام میشود به این صورت که لثه را جهت رسیدن به ریشه برش میدهند و استخوان و دندان را کنار زده تا قسمتی از ریشه که دچار عفونت شده است برداشته شود. سپس ماده مخصوص جهت درمان ریشه دندان را در محل تحت درمان قرار داده و لثه را بخیه میزنند.
پس از بررسی عکس رادیولوژِی از دندان بیمار توسط متخصص فک و صورت و آماده سازی بیمار جهت جراحی 10 الی 15 دقیقه قبل ازعمل جراحی با تزریق بی حسی موضعی در ناحیه استخوان فک و بافت لثه و محل تحت درمان ، باعث بی حسی عمیق ناحیه تحت درمان و و سپس اعصاب موجود در آن ناحیه شده و فرد هنگام درمان دردی را احساس نمیکند بعد از انجام تست بی حسی و اطمینان از بی حسی ناحیه تحت درمان، ، جهت دسترسی به دندان و استخوان اطراف، با وسیله ای به نام بیستوری برشی در لثه ایجاد میشود.
وسیله ای الواتور لثه را از اطراف دندان جدا میکند وبا حرکت دادن و خالی کردن کناره های دندان، به راحتی ریشه دندان را لق میکند. سپس با وسیله ای به نام فرز دندان را به صورت کامل و یا در صورت نیاز به صورت چند تکه بیرون می آورند گاهی تمام یا قسمتی از دندان توسط استخوان پوشیده شده است كه این استخوان برداشته می شود تا دندان و ریشه آن در دسترس قرار گیرد..و هر گونه ذرات باقی مانده دندان یا استخوان برداشته می شود و محل جراحی تمیز می شود. ناحیه موردنظر را شستشو داده شده و سپس بخیه زده می شود.
معمولا جراحی دندان به کشیدن آن منتهی می شود. اولین اتفاقی که بعد از جراحی بروز میکند خون ریزی لثه و حفره ای است که دندان از آن خارج شده. برای کنترل خون ریزی معمولا یک تکه گاز در داخل حفره ی ایجاد شده قرار می دهند و شما ملزم به این هستید که این گاز را تا چهل الی پنجاه دقیقه با دندان هایتان به هم فشار دهید تا خونریزی در محل جراحی بند آید. بعد از اینکه خون در آن قسمت کمی منعقد شد، تورم درد ناشی از جراحی به دلیل از بین رفتن اثر داروی بی حسی پدیدار می شود .
یکی از بهترین کارها برای کنترل تورم حاصل از جراحی دندان، استفاده از کمپرس سرد است که معمولا خوردن بستنی های سرد یکی از راه کارهایی است که در این دوران پیشنهاد می شود. کیسه ی یخ هم در این زمان بسیار کمک میکند. ایبوپروفن و در کل داروهای otc معمولا داروهایی هستند که درد ناشی از جراحی را تسکین می دهند. البته اگر این درد زیاد باشد، ممکن است دندانپزشک داروهای قویتری برای تسکین درد تجویز نماید
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]